Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Φωνές από ξεχασμένους κόσμους

Δεν υπάρχει εδώ και χρόνια στην αγορά μία από τις καταπληκτικότερες συλλογές ηχογραφήσεων σπάνιων μουσικών απ’ ολόκληρο τον κόσμο, έργο εκτεταμένου εθνομουσικολογικού μόχθου, που κυκλοφόρησε στη μορφή ενός διπλού CD-κασετίνας με τίτλο Voices of Forgotten Worlds το 1993 η φίρμα Ellipsis Arts. Το απάνθισμα ήταν του Brooke Wenz, η παραγωγή του Larry Bloomenfeld, και συνόδευε ένα βιβλιάριο 128 σελίδων επιμελημένο από τους David Lewiston και Julian Burger. Αυτή την απώλεια ελπίζουμε να αναπληρώνουμε κάπως παρουσιάζοντας το εν λόγω μουσικό υλικό σαν ένα καλοκαιρινό αφιέρωμα για τους φίλους μας.

Άλλα σχόλια δεν χρειάζονται – αρκεί να αναφέρουμε ονομαστικά τα περιεχόμενα:

ο Δίσκος Ι περιλαμβάνει εγγαστρίμυθο τραγούδι από την Τούβα της Μογγολίας (I-01)· τραγούδια από τη νήσο Αϊνού της Β. Ιαπωνίας (I-02 και 03)· χορό παρράντα των γυναικών Γκαριφούνα από το Μπελίζ (I-04)· γιορτινή μουσική Κέτσουα από τη Βολιβία (I-05)· τραγούδια των Σάαμι (Λαπώνων) από τη Νορβηγία (I-06 και 07)· ένα παρηγορητικό τραγούδι από την Ταιβάν (I-08)· χορό των Κανάκ από τη Νέα Καληδονία (I-09)· ένα ερωτικό τραγούδι με ντιτζεριντού των αυστραλιανών Αβοριγίνων (I-10)· ένα ερωτικό ποίημα των Παστούν του Αφργανιστάν (I-11)· γιορτινή μουσική των Νεουάρ από το Νεπάλ (I-12)· έναν θρύλο κι ένα κομμάτι για τύμπανο των Ινουίτ (Εσκιμώων) από τη Γροιλανδία (I-13 και 14)· μια γιορταστική παρέλαση Μάγια από το Μεξικό (I-15)· ένα ασίκικο τραγούδι από το Αζερμπαϊτζάν (I-16)· τραγούδι δράσης και πολεμικό χορό των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας (I-17)· έναν χορό ρασάιντα από την Ερυθραία (I-18)· ψαλμωδίες μοναχών από το Θιβέτ (I-19) κι ένα παραδοσιακό τραγούδι από το Λαντάκ (I-20).

ο Δίσκος ΙΙ περιλαμβάνει ένα σύνολο αυλών και μια χορωδιακή εκτέλεση από τα Νησιά του Σολομώντος (II-01και 02)· ένα τραγούδι των Πυγμαίων της Κεντρικής Αφρικής (II-03)· ένα λαϊκό τραγούδι των Ουιγούρων από τη ΒΔ. Κίνα (II-04)· τελετή του καλαμποκιού των Καγιάπο της Βραζιλίας (II-05)· ένα τραγούδι γιορτής των Τολάι της Νέας Γουινέας (II-06)· ένα συγκρότημα γκαμελάν από το Μπαλί (II-07)· ένα τουρκμένικο λαϊκό τραγούδι από το Ιράν (II-08)· τελετουργία τόμπα των Μπατάκ της Β. Σουμάτρας (II-09)· χορό γκερεουόλ των Βοντάαμπε Φούλα του Νίγηρα (II-10)· ινδιάνικα τελετουργικά τραγούδια και χορούς, των Σποκαίην, των Ναβάχο και των Βόρειων Κρη, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ιδίως θεραπευτικού χαρακτήρα (II-11, 12 και 13) κι ένα τραγούδι της ανεξαρτησίας από την Τανζανία (II-14).

Καλό ταξίδι!


Disk 1

 Disk 2 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε μια απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε ακόμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...