Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ανδρέας Γεωργίου – ἑρμαῖ

 


Σαν πασχαλινό δώρο για τους φίλους μας, σήμερα, ένας εξαιρετικά σπάνιος και δυσεύρετος δίσκος από έναν αθόρυβο πρωτοπόρο της ελληνικής τζαζ με τεράστιο φάσμα μουσικών ενδιαφερόντων: τον κιθαρίστα και συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου. Πρόκειται για τον δεύτερο δίσκο του, ἑρμαῖ, σε συνεργασία με τους Βασίλη Σταματιάδη και Γιώργο Χατζημιχελάκη, που κυκλοφόρησε το 1990 σε μορφή LP, εκτός εμπορίου, στον περιορισμένο αριθμό των 500 αντιτύπων.

Ο Ανδρέας Γεωργίου γεννήθηκε το 1967 στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Ξεκίνησε στην ηλικία των δέκα ετών με κλασική κιθάρα, και συνέχισε με σπουδές πιάνου, κλασικής και σύγχρονης αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, και τελικά σύνθεσης με τον Δημήτρη Δραγατάκη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή μουσική στο Εθνικό Μουσικό Σχολείο του Σίμωνα Καρρά με τον πρωτοψάλτη Γεώργιο Ρεμούνδο.

Μελέτησε διάφορα εθνομουσικολογικά ιδιώματα, όπως της Αφρικής και Ινδίας, παίζοντας παραδοσιακά όργανα: σιτάρ, σεχνάι, ταμπούρα, αφρικάνικη σάντσα, κρητική μαντούρα, κυπριακό πιθκιαύλι και μικρά κρουστά. Το ενδιαφέρον του για την πολυρρυθμικότητα τον οδήγησε να επινοήσει διάφορες πολύχορδες ακουστικές κιθάρες δεκατριών, δεκατεσσάρων, δεκαπέντε, δεκαέξι και δεκαεννέα χορδών (οι οποίες κατασκευάστηκαν από τον έλληνα οργανοποιό Λεωνίδα Βραχάτη) ενώ το 2008 παρήγγειλε στη Γερμανίδα κατασκευάστρια οργάνων Angela Waltner μια οκτάχορδη κλασσική κιθάρα, το μοντέλο τής οποίας φέρει τ’ όνομά του. Μελετώντας μη συγκερασμένες κλίμακες, οδηγήθηκε ακόμα στην κατασκευή άταστης ηλεκτρικής κιθάρας με ήχο που είναι πολύ κοντά στην χροιά του παραδοσιακού ηπειρώτικου κλαρίνου.

Ο Γεωργίου έχει συνθέσει μουσική για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας όπως και για θεατρικές παραστάσεις και χοροθέατρο. Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ρωσία, Αργεντινή, Τσεχία και Ρουμάνια... Υπήρξε μέλος διαφόρων τζαζ και ethnic σχημάτων κι έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως τον μπασίστα Eberhard Weber, τον πιανίστα Rainer Bruninghaus, τον σαξοφωνίστα Paul McCandless, την τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου και τους περκασιονίστες Airto Moreira, Mark Walker και Ramesh Shotham. Από το 1990 διδάσκει κιθάρα, αρμονία και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.  

Εδώ η προσωπική του δισκογραφία:

  • Spatial Trembling / Praxis GM (1987)
  • Hermae / H.T.1001 (1990)
  • Talisman / Con 1081 (1990)
  • Modus Vivendi / Thema TNPR 011 (1994)
  • Vananada / Libra LMO 16-2 (1998) 
  • Trias / Con 1083 (2000)
  • Asate / Libra LM028-2 (2003)
  • Famagusta / Libra LM038-2 (2005)
  • Jua Ni Juu / Con 1087 (2007)
  • Vis Formandi / Con 1091 (2014)
  • Trias II / Con 1095 (2019)
  • Erectus Trio / Con 1096 (2019)
  • Icarus _Asylum (2020)
  • Hypothesis In Between (2021) 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένου και ακάλυπτου δανείου και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια πραγματοποιήσιμη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε ακόμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...